Godkväll allihopa! För ett tag sedan skrev jag ett inlägg här på bloggen som uppmärksammades lite på en facebookgrupp vilket jag också är medlem i och också delat till. Och här är några kommentarer som kanske ger en liten insyn i debatten.

(Facebook kommentarer till inlägget)

(Undrade vad fan dom tog avstånd ifrån mig för i facebookgruppen ”Nykter och drogfri för min egen skull!”

(Jessica Tossan Johansson) Du liksom behöver liksom ta dig i kragen nu liksom😁 Andreas Douglas Rörqvist det är liksom dags för det nu.. Du och jag har liksom vart med om del och nu är det väl dags att bryta detta liksom 😁.. Dina föräldrar gör helt rätt dom ska inte se dig gå under samt finansiera ditt drogmissbruk eller knarkade, bara du kan bryta detta och vinna tillbaks deras förtroende genom att bli drogfri och nykter och ta ansvar över ditt liv och dina handlingar..Ta dig ur skiten nu innan det är försent vännen ♥️♥️♥️♥️👏 Ja tror på dig har jag gjort sen vi träffades ♥️♥️♥️👏

(Andreas Douglas Rörqvist) Det samma!.

(Anders Lindvall) Oj Oj sicka pekpinnar hon delar ut….Jessica Tossan Johansson. Du verkar gå på Rosa moln, eller så har du inte varit i skiten tillräckligt. Andreas Douglas Rörqvist ” Vad hade du förväntat dig ? ” Att dina föräldrar skulle stå och se på ” ? Dom är ju medberoende och möjliggörare…..Jag vet av egen erfarenhet att pekpinnar inte hjälper som ” skärp dig, ta dig i kragen ” Sådana slarviga kommentarer stjälper ofta mer än dom hjälper… Jag är inte någon besservisser så jag pratar bara ur egen erfarenhet….Du har kanske inte nått din Botten Andreas….Jag själv blev tillslut av med familj, barn, släkt och alla sociala vänner. Hamnade på gatan i tio år…..Det är väl dit kanske du måste komma innan du nått din botten och riktigt inser att du vill lägga ner drogerna…..Så fortsätt du ett par år till Andreas, för jag tror inte du har förlorat så mycket än i ditt drogande….Mvh Anders Lindvall

(Jessica Tossan Johansson) Anders Lindvall Jag och Andreas har varit på behandling ihop, har varit långt och längre ner än vad du nånsin tror och jag svävar på Vilka jävla rosa moln du vill men har vart ren i tre år nu så jag lever på mina rosa moln herr viktig Petter 😎😁🙏❤️

(Roberto Gonzalez) Jo, och det fick man från början. Men man måste kämpa för att bli en bättre person. Någon som missbrukar och skiter i sina närmaste skadar varenda jävel i familjen, och – i värsta fall – sina barn. En sån person ska inte ha tillgång till att kunna manipulera och ljuga som en missbrukare gör.

(Andreas Douglas Rörqvist) Men jag älskar dom över allt annat även ifall de kanske inte märks eller syns så mycket i eller enligt din synvinkel. Men hade jag fått välja mellan mina föräldrar och drogerna hade jag redan tagit min livs absolut sista lina. De svär jag över gud. Och de känns nästan lite dumt ”för mig alltså” att ens behöva nämna de om jag skall vara helt ärlig.

(Roberto Gonzalez) Jag ser att du älskar dom, men du förtjänar dom inte förens du ger dom en nykter son att titta i ögonen. Jag har genomgått samma resa. Vid vår ålder så ska vi ta hand om de äldre, inte tvärt om. En ung son är en gåva, en gammal son är en börda. Sätt dina föräldrar i fokus och kämpa på varenda dag! Belöningen blir umgänge, det här löser du 🙏🙏🙏

Och här var alltså några kommentarer till ett inlägg som handlade mest om ens relation till familjen och skador som kan uppstå i en indirekt anslutning till drogande och missbruk. Och jag tycker de var en bra debatt och jag har försökt ta åt mig så mycket som möjligt av de som skrevs som kommentarer i den här facebookgruppen då som förövrigt är väldigt bra tycker jag och vänder sig framförallt till personer då som vill bli drogfria då och ändra sin livssituation typ. Eller till personer som helt enkelt lyckat’s att ta sig ur ett missbruk tidigare i livet. Och de delas ut mycket erfarenheter och tips som kanske kan vara till fördel för ens egna utveckling.

Subscribe to us

Gör som 40 621 andra, prenumerera du med.