img_3840 ISLANDSBERG, BOHUSLÄN Västkusten Skaftö Konst Islandsberg Havet Fyrar Bohuslän Art Andreas Rörqvist
dd1c351c-9a87-481f-a8a4-128b27968ebd-4409-00000241daab773e ISLANDSBERG, BOHUSLÄN Västkusten Skaftö Konst Islandsberg Havet Fyrar Bohuslän Art Andreas Rörqvist
ISLANDSBERG, BOHUSLÄN

Islandsberg ligger benäget i Lyseskils kommun och är en länge fruktad passage i Bohuslän man inte riktigt kan undgå oavsett om man skall norr eller söderut så måste man nästan passera de här området Om man inte vill ta en rejäl omväg förstås. De som gör Islandsberg så farligt kan ha att göra med att två av Sveriges starkaste strömmar möts precis här, en ifrån söder och en utifrån norr som möts, samtidigt slår vågorna in med full fart emot dom 60 meter höga klipporna och studsar tillbaka ut emot havet igen och bildar något som kan liknas vid en soppa.

Islandsberg ISLANDSBERG, BOHUSLÄN Västkusten Skaftö Konst Islandsberg Havet Fyrar Bohuslän Art Andreas Rörqvist

Här kan det bli väldigt höga vågor. Och nedanför klipporna på vissa ställen är de så djupt som 30 meters rakt ner. Så vågorna hinner knappt brytas. Så här kommer alltså vågor ifrån tre olika håll vilket bildar en väldigt otrevlig korssjö. Vissa sjöfarare brukar säga att på Islandsberg där kokar djävulen sin soppa. Målingen är gjord på en Canvas i formatet A3 på 100% akrylfärg. Hoppas ni gillar den!

img_3840 ISLANDSBERG, BOHUSLÄN Västkusten Skaftö Konst Islandsberg Havet Fyrar Bohuslän Art Andreas Rörqvist
ISLANDSBERG, BOHUSLÄN 

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    %%footer%%